Centrul Astra Film
Ro / En

                                                              

Astra Film Festival

Regulament

REGULAMENT


  Festivalul Astra Film va avea loc în perioada 16-22 octombrie 2017.

Înfiinţat în 1993, Festivalul Astra Film a devenit una dintre platformele principale de filme documentare din România şi din Europa de Est. AFF este în căutare de filme documentare cu o prezenţă puternică a perspectivei regizorului, atât în formă, cât şi în conţinut. Calităţile cinematografice, dar şi sinceritatea abordării temei de către regizor sunt cu adevărat apreciate. Documentarele creative şi filmele de autor sunt în special binevenite.  

Termenul limită pentru înscrieri este 20 aprilie 2017.


PROGRAM & ELIGIBILITATE

Filmele trebuie să facă parte din genul documentar.

Festivalul Astra Film este alcătuit din programe competitive şi secţiuni non-competitive. Nu puteţi înscrie filmul direct către un anumit program al Festivalului. Dacă filmul dumneavoastră este acceptat în cadrul Festivalului, echipa noastră de selecţie va decide în ce categorie a programului Festivalului va fi inclus. 

Cu toate acestea, vă atenţionăm că filmele eligibile pentru competiţie trebuie să fie acoperite de drepturi de autor din 2016 sau 2017. Limita din acest an nu se aplică filmelor înscrise pentru secţiunile non-competitive.

Decizia de a trece în program filmele selectate într-o anumită secţiune a Festivalului este luată de Conducerea Festivalului.

ÎNSCRIEREA

Toate filmele trimise pentru Festival trebuie înscrise prin completarea formularului on-line de depunere, disponibil pe site. Înscrierea dumneavoastră va fi luată în calcul odată ce Festivalul primeşte o previzualizare a filmului. Filmele trimise pentru procesul de pre-selecţie trebuie să fie în varianta originală şi să aibă subtitrare în limba engleză.

Oferiţi o previzualizare on-line protejată prin parolă. Asiguraţi-vă că filmul se poate descărca şi că link-ul rămâne valabil până la finalul Festivalului.

Festivalul va păstra materialul de vizionat în arhiva Festivalului numai în scopul documentării şi al vizionării de către profesionişti la sediul acestuia.

Dacă filmul este selectat, trebuie să oferiţi informaţii suplimentare pentru catalogul Festivalului, publicitate, proiecţia filmului şi participarea regizorului.

O comisie de selecţie compusă din profesionişti în domeniul filmului selectează filmele pentru Secţiunile Competitive.

Înscrierea unui film le dă organizatorilor Festivalului dreptul de a-l selecta şi proiecta în programele Festivalului (competitive, non-competitive, programe extinse).

Autorii şi/sau deţinătorii de drepturi nu îşi pot revoca înscrierea.

SELECŢIA

Selecţia oficială va fi publicată pe site-ul Festivalului până la sfârşitul lui august 2017. Nu se vor trimite scrisori sau e-mailuri de respingere.

Odată ce un film a fost selectat, deţinătorul lui de drepturi autorizează automat ASTRA FILM să îl proiecteze în programul Festivalului.

Deţinătorii de drepturi ale filmelor selectate pentru una din cele patru secţiuni competitive ale Festivalului consimt ca filmul să se proiecteze gratuit, fără a solicita o taxă de proiecţie.

Întregul program al filmelor selectate este la discreţia echipei de selecţie a Festivalului.

JURIU & PREMII

Membrii juriului internaţional vor fi academicieni respectabili şi specialişti în cinematografie. Membrii juriului vor selecta filmele din cadrul Festivalului care vor câştiga premii:

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN DOCUMENTAR INTERNAȚIONAL

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN DOCUMENTAR DIN EUROPA CENTRALĂ&DE EST

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN DOCUMENTAR ROMÂNESC

PREMIUL PENTRU REGIE ÎNTR-UN DOCUMENTAR ROMÂNESC

PREMIUL DOCSCHOOL PENTRU DOCUMENTAR STUDENȚESC

PREMIUL SPECIAL ASTRA FILM

Premiile în valoare totală de 25.000 € vor fi acordate autorilor filmelor câştigătoare.

PRINT TRAFFIC

Conducerea Festivalului va acoperi costurile de transport şi returnare a copiilor de proiecţie.

PARTICIPAREA

Filmele prezentate la Festivalul Astra Film fac obiectul discuţiilor animate cu autorii în sălile de cinema, după proiecţii.

Conducerea Festivalului invită autorul (autorii) filmelor din program sau un reprezentant al regizorului / producătorului să fie prezent (prezenţi) la proiecţia oficială. Serviciile de cazare sunt oferite de organizatori.

CONFIRMAREA ŞI ACCEPTAREA CONDIŢIILOR

Odată ce un film este selectat, Conducerea Festivalulul are dreptul de a:

-          folosi maximum trei minute din materialul video al documentarului în scopuri publicitare şi on-line, dacă nu este oferit un trailer oficial;

-          publica trailer-ul filmului pe canalul YouTube al Festivalului Astra Film;

-          folosi toate materialele publicitare pentru a promova Festivalul;

-          trece în program filmele selectate în secţiunile competitive gratuit pe durata Festivalului;

-          trece în program gratuit filmele câştigătoare în Programele Extinse ale Festivalului Astra Film.

Înscrierea la Festival este gratuită.

Înscrierea implică acceptarea pe deplin a condiţiilor şi dispoziţiilor prezentului Regulament.