Centrul Astra Film

                                                              

Astra Film Festival

Fața ascunsă a internetului

Duki Dror, Tzachi Schiff,  Israel 2016 56'

Film Presentation:
În vreme ce profeţia activiştilor „cypherpunks” pare să devină o realitate în vremurile noastre, oamenii încep să se întrebe dacă revoluţia Internetului este un lucru bun sau un fenomen nefast. În încercarea de a prezenta obiectiv cele două laturi ale reţelei „deep web”, apar pe tapet problematici precum lupta pentru confidenţialitate, anonimitatea şi așa-numitele cripto-piețe. Interviuri cu cripto-anarhişti, utilizatori ai Darknet-ului şi hackeri dezvăluie ce se ascunde în spatele lumii Internetului pe care pretindem că o cunoaştem atât de bine.
Festivals/Awards:
Nominated “Best Documentary under 60 Minutes” by the Israeli Film Academy in 2016 Participation in the Print Screen Festival, Israel, 2016
Director's Bio-Filmography:
DUKI DROR este absolvent de film, teatru și studii clasice al UCLA. Regizează și produce documentare creative de 20 de ani. Filmele lui sunt povești de viață oamenilor și se concentrează pe teme precum identitate, dislocare și schimburi inter-culturale. În 2010, rețeaua PBS, care deține peste 100 de posturi TV pe tot teritoriul SUA, a difuzat, într-un serial special, 3 dintre filmele sale: My Fantasia, Raging Dove și The Journey of Vaan Nguyen. TZACHI SCHIFF a făcut regie, cercetare și producție pentru sute de documentare. A regizat numeroase documentare de lungmetrajm printre care MISSION: IMPOSSIBLE și LITTLE CITY, pentru televiziunea israelită. A realizat, în calitate de regizor și producător, sute de scurtmetraje pe o varietate de teme, de la criminalitatea cibernetică și muzica rock la patrimoniul cultural al Istraelului sau descoperiri ale științei.
Director's / Curator's Statement:
Down the Deep Dark Web este o invitaţie de a intra într-o lume pe care nu mulţi o cunosc. Aceasta este o lume a intimităţii duse la extrem, a cripto-anarhiştilor, a profeţilor statelor paralele, a hackerilor şi a gardienilor guvernelor. Această lume stă faţă în faţă cu lumea internetului, în care suntem martori ai sfârşitului intimităţii aşa cum o ştim. Scopul filmului este de a justifica rolul intimităţii şi de a atrage atenţia asupra posibilităţilor oferite de internet pentru a pune bazele unor sisteme descentralizate care se depărtează de ochii mereu vigilenţi ai guvernului şi ai autorităţilor. Cripto-anarhiştii cer să existe o limită privind măsura în care pot pătrunde guvernele şi corporaţiile private în vieţile noastre. Această cerere nu poate fi desfiinţată susţinând că toţi cripto-anarhiştii sunt „nebuni”, deoarece această cerere justificată. Din fericire, spre finalul filmului, spectatorul va începe să se întrebe ce şi cine este, cu adevărat, nebun în lumea noastră din ce în ce mai inter-conectată şi, poate să arunce un ochi în străfundurile internetului pentru a decide singuri. (Tzachi Schiff)
Media:
World sales:
Program:
Sâmbătă 22.10.2016 17:00, AUDITORIUM
Miercuri 19.10.2016 20:00, AUDITORIUM
Luni 17.10.2016 12:30, ASTRAFILM CINEMA
Marţi 18.10.2016 12:30, ASTRAFILM CINEMA
Miercuri 19.10.2016 12:30, ASTRAFILM CINEMA
Joi 20.10.2016 12:30, ASTRAFILM CINEMA
Vineri 21.10.2016 12:30, ASTRAFILM CINEMA
Films in this section: